Njemačka delegacija posjetila Novi val u Blagaju

Delegacija Njemačke ambasade predvođena Sebastian Damm, šefom odjela za privredu i razvojno političku saradnju je posjetila  Omladinski klub Novi val i Eko centar Blagaj.

Članovi udruženja Novi val su delegaciji ambasade predstavili dosadašnje aktivnosti kroz zajedničku saradnju i podršku koja traje duži niz godina.
Kroz realizovane projekte Ambasada Savezne Republike Njemačke je u sklopu Eko centra Blagaj  pomogla projekte izgradnje multimedijalnog centra, botaničkog vrta, igrališta za djecu, nadogradnju turstičke infrastrukture kao i aktivnosti koje su vezane za edukacione programe osnovnih škola.

Predsjednik OK Novi val Adnan Đuliman je izjavio da je čast i zadovoljstvo što nas je posjetila delegacija Njemačke ambasade, gdje smo predstavili dosadašnje aktivnosti  kao i buduće planirane projekte.

Omladinski klub Novi val i u 2018 godini najavljuje nove projekte, izgradnje hranilišta za Bjeloglave Supove, žaštite ugroženih životinjskih vrsta, turističke programe  kao i edukacione projekte koji imaju za cilj pomirenje i suživot.